niedziela, 31 maja 2015

Pita z grillowanymi warzywami i schabem

Sobotni obiad był pod znakiem kanapki. Leniwe popołudnie i nie chęć do gotowania zwyciężyły. Pita jest szybką alternatywą dla ziemniaków, jeśli ma się oczywiście jakieś mięso w lodówce, no chyba że ktoś ma ochotę tylko na sałatkę, albo na inne dodatki. Ja miałam schabowe w panierce z płatków kukurydzianych z dodatkiem ostrej papryki. Kotlet pokroiłam w paski i podgrzałam w opiekaczu. Marchewkę, cukinię i korzeń pietruszki grillowałam w grillu elektrycznym, razem z pitą. Kiedy były gotowe, kieszonkę chlebową (taka nazwa widnieje na opakowaniu) rozłożyłam, wlałam sos curry, wypchałam warzywami i schabem. Nie wiem czy przygotowanie obiadu zajęło mi dziesięć minut.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz