środa, 10 września 2014

Pieczywko czosnkowe

W marketach często można spotkać gotowe pieczywko czosnkowe, które wystarczy wrzucić do piekarnika. Można również przygotować samemu takie pyszności. Wystarczy dowolne pieczywo pokroić na kromki, posmarować masłem czosnkowym, które jest banalne w przygotowaniu, złożyć wszystko z powrotem i zawinąć w folię aluminiową. Zawiniątko trzeba włożyć do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Pieczywko będzie gotowe, kiedy poczujemy, że po naciśnięciu pod folią jest chrupiące. Mój niejadek jest wielkim zwolennikiem pieczywka czosnkowego. Ostatnio przygotowałam mu je z grahamki. Wsuwał, aż mu się uszy trzęsły.

garlic bread,pan de ajo, 
Knoblauchbrot, pain à l'ail

2 komentarze:

  1. Robię podobnie, ale na grillu. Ta opcja domowa też mi się podoba!

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam! zdecydowanie kupiłaś mnie tym przepisem! uwielbiam czosnkowe pieczywka!

    OdpowiedzUsuń