poniedziałek, 9 czerwca 2014

Grillowane pomidory

Coś dla wszystkich miłośników ciepłych śniadań. Skoro doczekałam się już pysznych pachnących, pomidorów, musiałam trochę pokombinować. Rozgrzałam patelnię grillową i odrobinę skropiłam olejem. Pomidory pokroiłam w grube plastry i ułożyłam na gorącej powierzchni. Po około dwóch minutach obróciłam je i posypałam przyprawami. Solą, czarnym pieprzem oraz listkami świeżego oregano, bazylii i pietruszki. Na talerzu starłam na czerwone krążki jeszcze parmezan. Zjadłam je ze świeżą bułką pszenną, miły cudowną aksamitną konsystencję.


tomates grillées, gegrillten Tomaten, tomates a la parrilla, grilled tomatoes

4 komentarze:

  1. Bardzo fajny pomysł na przekąskę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. nie jadłam takich ale wykorzystam przepis, bardzo lubię pomidory:)

    OdpowiedzUsuń
  3. mmm... wygląda obłędnie... śliczne zdjęcia a ślinka nadal mi cieknie :)

    OdpowiedzUsuń