niedziela, 6 marca 2016

Wegetariański burger z białej fasoli

Burger nie musi być z mięsa. Można go zrobić na przykład z fasoli. Odpowiednio przyprawiony może z powodzeniem uchodzić co najmniej za drób. Potrzebne są dwie puszki białej fasoli, którą po przepłukaniu należy rozgnieść na papkę, dodać do niej drobno posiekaną cebulę, jajko, świeżą natkę pietruszki i  kolendrę. Przyprawić solą i czarnym pieprzem. Na koniec dodać bułkę tartą, żeby spoiła całość i dokładnie wymieszać. Uformowane burgery można grilować, piec albo smażyć co kto woli.  Ja swoje grilowałam i podałam z cheremem, czerwoną cebulą, musztardą Dijon, rukolą i majonezem w domowej maślanej bułce z czarnym sezamem, o której napiszę następnym razem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz