wtorek, 20 września 2016

Słony karmel, przepyszny krem do kanapek

W ciąży polubiłam śniadania na słodko. Mimo, że już trochę czasu minęło od porodu nic się nie zmieniło. W restauracji do której często chodziłam na poranną herbatę i coś pysznego, podawali świetne kremy do pieczywa. Niestety nie wszędzie można takie wynalazki dostać, a jak już to są one dosyć drogie. Dlatego sama przygotowuję słoiczek pyszności do śniadania. Wystarczy w suchym garnku roztopić 500g białego cukru, dodać do niego 100g słonego masła, dosypać dwie łyżeczki soli, zdjąć z kuchenki i wlać około 200ml śmietanki trzydziestki. Jeszcze na kilka sekund postawić na palnik, żeby pobulgotało. Jak wystygnie krem jest gotowy do smarowania. Chyba, że przed wystygnięciem zdąży zniknąć.


2 komentarze:

  1. Hej. Promujemy przepisy blogerów zupełnie za darmo. Jeśli chcesz zwiększyć liczbę odwiedzin swojego bloga oraz zyskać nowych fanów, to serdecznie zapraszamy do dodania swojego bloga do naszego Katalogu Smaków: http://katalogsmakow.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Prosty i smaczny przepis! Chyba sprezentuję komuś w formie gwiazdkowego prezentu!

    OdpowiedzUsuń