piątek, 8 listopada 2013

Trochę tego, trochę tamtego i pasta gotowa

Od jakiegoś czasu piszę tylko o kanapka, a nie piszę nic o tym co można na nich położyć. Dlatego dzisiaj propozycja szybkiej i smacznej pasty rybnej. Do jej przygotowania potrzeba: 1 puszkę rozdrobnionego tuńczyka w wodzie, 1 jajko ugotowane na twardo, 15 czarnych oliwek, 1 łyżkę marynowanego, zielonego pieprzu, 1 łyżkę kaparów, 2 łyżki majonezu, sól i czarny pieprz (najlepiej świeżo zmielony). Tuńczyka trzeba odcisnąć z wody, najwygodniej można to zrobić przy użyciu drobnego sitka, a następnie przełożyć do miski. Potem trzeba dodać drobno posiekane oliwki i kapary, jajko pokrojone w drobną kostkę, zielony pieprz, majonez i przyprawić solą i czarnym pieprzem, dobrze wymieszać i pozwolić odczekać do śniadania. Mmmmm.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz